Tréner Weiss zaplatí pokutu za vulgárne správanie

13.10.2011 Bratislava

BRATISLAVA 13. septembra (WEBNOVINY) - Vedenie Slovenského futbalového zväzu (SFZ) potrestalo reprezentačného trénera Vladimíra Weissa st. pokutou vo výške 10 000 eur za neadekvátne a neprofesionálne správanie sa na tlačovej konferencii po minulotýždňovom piatkovom kvalifikačnom zápase Slovensko - Rusko (0:1) o postup na ME 2012 do Poľska a na Ukrajinu.

"Tréner Weiss neadekvátne a neprofesionálne zareagoval na legitímnu otázku redaktora portálu futbalportal.sk, pri odchode z tlačovej konferencie vulgárnym spôsobom urazil uvedeného redaktora, svojím správaním dehonestoval reprezentáciu Slovenska, Slovenský futbalový zväz, a aj samotnú pozíciu reprezentačného trénera. SFZ podporuje priateľské medziľudské vzťahy medzi svojimi členmi, klubmi, funkcionármi a hráčmi, ako aj v celom futbalovom hnutí. Každá osoba a organizácia vo futbale v rámci SFZ je povinná dodržiavať stanovy a normy a rešpektovať zásady lojality, čestnosti športového správania a princípy športovej etiky a etického kódexu futbalu," uvádza sa v oficiálnej tlačovej správe SFZ, pod ktorou je podpísaný prezident zväzu Ján Kováčik.

Nakoľko išlo o opakované zlyhanie v komunikácii s médiami, SFZ dôrazne upozornil Vladimíra Weissa st., že ide o posledné varovanie a v budúcnosti takéto správanie nebude tolerovať.
 

Vyberte región